CLT-Tekniikka

CLT-massiivipuulevytekniikka on edistyksellisintä puurakentamista. CLT on hyödynnettävissä monipuolisesti kaikissa rakennuksen kantavissa ja visuaalisissa rakenteissa: Alapohja, välipohja, yläpohja, ulkoseinät, väliseinät, kaiteet, seinäkkeet, terassit sekä parvekkeet. Olennaisimmat rakenteet höyrynsulun, puhtaan sisäilman ja rakenneturvallisuuden kannalta ovat ulkoseinät ja yläpohja. Jalostamme rakennuselementeiksi myös muita massiivipuulevytuotteita, esimerkiksi LVL-kertopuulevyä (Laminated Veneer Lumber) sekä liimatonta MHM-levyä (Massive Holz Mauer).

PERUSTIETOA:

  • CLT = ristiinlaminoitu massiivipuulevy (Cross Laminated Timber)
  • Ristikkäin liimatuista puulevykerroksista muodostuva rakennuslevy
  • Kerroksia vähintään kolme, elementtien koko max 3,5m x 12m / 2,95 x 16 ja elementtien paksuus 60mm – 500mm
  • Kantava rakenne, painumaton, ilmatiivis ja eristävä
  • Pinta käsiteltävissä ja työstettävissä lukemattomilla eri tavoilla
  • Tasaa huonetilan kosteutta ja lämpötilaa

Massiivipuulevytuotteet mullistavat rakentamisen tehokuuden ja asumismukavuuden

Tehokasta
rakentamista

TARKKAA
Massiivipuulevyrakentaminen on millintarkkaa. Suunnitellut tarvikkeet, kalusteet ja tavarat sopivat paikalleen. Tietomalliin perustuvan suunnittelun avulla myös yksilölliset ratkaisut voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja materiaalihukka jää minimiin.

MIELIKUVITUKSELLISTA
CLT-rakenteet ovat eristäviä, kantavia ja visuaalisia rakenteita. Runkorakenne mahdollistaa pitkät jännevälit, kaltevat pinnat, monipuoliset aukotukset sekä rakenteen läpi ulkotilaan menevät rakenteet. Levyjä voidaan työstää lukemattomilla tavoilla.

VAIVATONTA
Puuhun saa kiinnitettyä tukevasti. Materiaali on suoraa ja kolhut on helppo paikata. Pinnat on vaivatonta uusia ja niitä voi käsitellä haluamallaan tavalla. CLT-puulevy voidaan pinnoittaa myös muilla verhoilumaterialeilla.

NOPEAA
Celt Rakennuselementit valmistetaan CLT-runkomateriaalista käyttövalmiiksi sisätiloissa. Rakennuselementtien asennus on nopeaa eikä massiivipuurakenne vaadi kuivumisaikoja työmaalla. Asennuksen jälkeen Celt Moduulit ovat muuttokunnossa ja Celt Suurelementtien pinnat ovat valmiita.

Laadukasta
asumista

TERVEELLINEN ELÄÄ
Puu puhdistaa ilmaa. Kun ilmankosteus imeytyy puuhun, puu poistaa siitä bakteereja. Puu on luonnollinen höyrynsulku, joka luovuttaa ja vastaanottaa kosteutta vallitsevien olosuhteiden mukaan. CLT-rakenteissa ei tarvita erillistä muovihöyrynsulkua.

RENTOUTTAVA TUNTEA
Puu on orgaaninen rakennusmateriaali. Puun näkeminen, koskettaminen ja haistaminen tuovat luonnollisen elinympäristön lähelle. Puumateriaalin kokeminen elinympäristössä tutkitusti rentouttaa ja parantaa. Puu on juhlaa kaikille aisteille.

TURVALLINEN SIJOITTAA
Massiivipuurakenne on pitkäikäinen. Puun ja liimapuurakenteiden ominaisuudet tunnetaan hyvin. Massiivipuulevyrakenteissa liitoskohtia on vähän ja ne voidaan toteuttaa yksinkertaisesti. CLT-massiivipuulevy on ilmatiivis ja painumaton.

YSTÄVÄLLINEN YMPÄRISTÖLLE
Ympäristön näkökulmasta puu on ylivoimainen rakennusmateriaali. Puu sitoo ilman hiilidioksidia koko elinkaarensa ajan. Rakennuselementtien teollinen valmistus sisätiloissa vähentää ympäristöä kuormittavaa työmaatyötä ja pienentää materiaalihukkaa sekä jätekustannuksia.

Massiivipuulevy on luonnollinen höyrynsulku

Clt-valmistajien kumppani

Olemme CLT-valmistajista riippumaton rakennuselementtien valmistaja. CLT-valmistajien tuotteet eroavat toisistaan esimerkiksi valmistusmenetelmien, pintalaatujen, elementtityöstöjen, saatavuuden ja dimensioiden osalta.

Teemme aktiivista yhteistyötä useiden CLT-valmistajien kanssa ja käytämme Celt Rakennuselementtien valmistuksessa eri valmistajien CLT-tuotteita. Toimintamalli mahdollistaa pitkälle jalostetut rakennuselementtituotteet sekä projektikohtaisen kustannustehokkuuden. Olemme vahvimpia näkyvien massiivipuupintojen valmistamisessa.