DESIGN-HUVILAT ERÄMAAN REUNALLE

Asiakkaat olivat löytäneet Kiilopään alueelta tontit neljän huvilan rakentamiseen. Asiakkaat halusivat modernit ja lämminhenkiset, massiivipuiset huvilat, joissa kokee olevansa osa luontoa. Asiakkailla oli vahva oletus, että tämän tyyppisille huviloille olisi kysyntää Lapin vuokramarkkinoilla. Asiakkaat ihastuivat Celt Oy:n Vuolas-malliston muotoiluun ja elämyksellisyyteen. Tarkoituksena oli saada kumppani, joka pystyi toimittamaan asiakkaan suunnitelmien mukaiset valmiit huvilat paikan päälle. Yhteistyöstä sovittiin Celtin kanssa tammikuussa 2021.

 

CELTIN ROOLI JA YHTEISTYÖ CELTIN KANSSA

Celt toteutti arkkitehdin luonnosten pohjalta pääsuunnittelun ja rakennuslupakuvat sekä huvilat asennettuna Kiilopäälle.  Arkkitehti Tapani Takkunen teki huviloiden luonnoskuvat ja sisustussuunnittelussa asiakkaan apuna toimi Riikka Välimäki.

Yhteistyö asiakkaiden ja Celtin välillä oli aktiivista ja jatkuvaa. Celt oli myös yhteydessä arkkitehdin ja sisustussuunnittelijan kanssa, mikä oli myös tärkeää asioiden sujuvuuden kannalta. Muutamia muutostarpeita tuli matkan varrella niin asiakkaan kuin Celtin osalta ja ne käytiin hyvässä hengessä yhdessä keskustellen.

”Hienointa oli se, miten vahvasti projektista vastaava, Timo Isotalus, ajatteli asiakkaan näkökulmasta asioita. Vaikka asiat oli päätetty sisustussuunnitteluvaiheessa, saattoi Timo huomata konkreettisesti tilassa, että se ei olekaan paras mahdollinen ratkaisu ja otti yhteyttä asiakkaaseen ja yhdessä mietittiin parempi ratkaisu.”  Asiakkaan edustaja Hilkka Tölli.

Asiakkaat pääsivät tehdasvierailulle katsomaan huviloiden valmistumista. He saivat ensikokemuksen siitä mitä arkkitehti oli luonut papereille. Samalla se myös auttoi asiakkaita huviloiden sisustussuunnitteluvalinnoissa ja  kalusteiden hankinnassa.

”Oli todella tärkeää päästä tehtaalle katsomaan huviloiden edistymistä. Aistimaan huviloiden tunnelmaa ja pohtimaan sisustussuunnitteluvalintoja. Kiitos Celtille, että saatiin käydä tehtaalla useammankin kerran. Helpotti suunnattomasti meitä kalusteiden hankinnassa, kun päästiin oikeaan tilaan tekemään mittauksia.” Asiakkaan edustaja Risto Kantola.

Huviloiden asennus ja Celtin osalta töiden viimeistely sekä asiakkaiden toimesta kalustaminen ja viimeistely vuokrakäyttöön toteutettiin pääosin loka-marraskuun aikana. Korona-aika vaikutti toimituksen viivästymiseen jonkin verran, sillä joidenkin tuotteiden toimitusajat olivat todella pitkiä. Mutta samaan aikaan huviloiden viimeistely vuokrakäyttöön vei Etelä-Suomessa asuvilta asiakkailta oletettua enemmän aikaa.

LOPPUTULOKSENA ENEMMÄN KUIN TYYTYVÄISET ASIAKKAAT JA LOPPUASIAKKAAT

Huviloiden vuokraus aloitettiin 2021-2022 vuoden vaihteessa. Huvilat ovat todella onnistuneet ja asiakaspalaute on ollut häkellyttävän erinomaista. Alkuvaiheen vuokrausaktiivisuus on osoittanut asiakkaan oletuksen oikeaksi: design-huviloille on kysyntää Lapin markkinassa.

”Iso kiitos Celtille! Hienosti hoidettu projekti. Olemme mielettömän ylpeitä miten hienot huviloista tulivat ja millaista palautetta olemme saaneet asiakkailta. Kiitos Tapanille huviloiden elämyksellisestä muodosta, Riikalle lämminhenkisestä tunnelmasta ja Celtille laadukkaasta työnjäljestä.” Asiakkaan edustaja Johannes Kinnunen.

”Tämä oli Celtille uuden strategian mukainen hanke. Vuonna 2021 teimme päätöksen keskittyä yksinomaan elämyksellisiin loma-ajan asuntoihin. On hienoa olla mukana luomassa matkailijoille mieleenpainuvia elämyksiä.” toteaa Celtin hankevastaava ja toimitusjohtaja Timo Isotalus.

 

Asiakkaana:

Kiilopää Villas Kaira Oy

Kiilopää Villas Kuru Oy

Kiilopää Villas Kaltio Oy

Kiilopää Villas Kero Oy

https://www.kiilopaavillas.fi/

Katso tästä lyhyt kooste Kiilopää Villas -projektin valmistuksesta.