CLT-elementeillä edistyksellistä puurakentamista

CLT = ristiinlaminoitu massiivipuulevy (Cross Laminated Timber)

CLT-massiivipuulevytekniikka kasvattaa suosiotaan puurakentamisessa, useista syistä:  CLT-elementeillä rakentaminen on nopeaa ja millintarkkaa, ja lopputuloksena on ekologinen, pitkäikäinen ja terveellinen rakennus. CLT-tekniikalla valmistuvat myös Celtin moduulimökit. Lue alta lisää CLT-tekniikan hyödyntämisestä ja höydyistä!

CLT-massiivipuulevytekniikka on edistyksellisintä puurakentamista. CLT-tekniikkaa voi hyödyntää monipuolisesti kaikissa rakennuksen kantavissa ja visuaalisissa rakenteissa: Alapohja, välipohja, yläpohja, ulkoseinät, väliseinät, kaiteet, seinäkkeet, terassit sekä parvekkeet. Olennaisimmat rakenteet höyrynsulun, puhtaan sisäilman ja rakenneturvallisuuden kannalta ovat ulkoseinät ja yläpohja. CLT-rakenne on ilmatiivis, jolloin erillistä höyrynsulkua ei tarvita. Lisäksi CLT rakenne on kosteusteknisesti hengittävä, eli se sitoo ja luovuttaa sekä tasaa huonetilan kosteutta.  CLT-elementtien valmistuksessa käytettävä liima on turvallista, M1-päästöluokiteltua polyuretaaniliimaa ja liimakerros ei muodosta ilmatiivistä kalvoa rakenteeseen.

 

PERUSTIETOA CLT-TEKNIIKASTA JA SEN HYÖDYISTÄ:

 

          • CLT-levy on ristikkäin liimatuista puulevykerroksista muodostuva rakennuslevy.
          • Kerroksia levyssä on vähintään kolme, elementtien koko max 3,15 m x 12 m / 2,95 x 16 ja elementtien paksuus 60 mm – 500 mm
          • Kantava rakenne, painumaton, ilmatiivis ja eristävä
          • CLT-levyn pinta on käsiteltävissä ja työstettävissä lukemattomilla eri tavoilla
          • CLT-rakenne tasaa huonetilan kosteutta ja lämpötilaa

Massiivipuulevy on luonnollinen höyrynsulku

CLT-elementeillä tehokasta
rakentamista

TARKKAA
Massiivipuulevyrakentaminen on millintarkkaa. Suunnitellut tarvikkeet, kalusteet ja tavarat sopivat paikalleen. Tietomalliin perustuvan suunnittelun avulla myös yksilölliset ratkaisut voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja materiaalihukka jää minimiin.

MIELIKUVITUKSELLISTA
CLT-rakenteet ovat eristäviä, kantavia ja visuaalisia rakenteita. Runkorakenne mahdollistaa pitkät jännevälit, kaltevat pinnat, monipuoliset aukotukset sekä rakenteen läpi ulkotilaan menevät rakenteet. Levyjä voidaan työstää lukemattomilla tavoilla.

VAIVATONTA
Puuhun saa kiinnitettyä tukevasti. Materiaali on suoraa ja kolhut on helppo paikata. Pinnat on vaivatonta uusia ja niitä voi käsitellä haluamallaan tavalla. CLT-puulevy voidaan pinnoittaa myös muilla verhoilumateriaaleilla.

NOPEAA
Celt Rakennuselementit valmistetaan CLT-runkomateriaalista käyttövalmiiksi sisätiloissa. Rakennuselementtien asennus on nopeaa eikä massiivipuurakenne vaadi kuivumisaikoja työmaalla. Asennuksen jälkeen Celt Moduulit ovat muuttokunnossa ja Celt Suurelementtien pinnat ovat valmiita.

CLT-rakentamisella laadukasta
asumista

TERVEELLINEN ELÄÄ
Puu puhdistaa ilmaa. Kun ilmankosteus imeytyy puuhun, puu poistaa siitä bakteereja. Puu on luonnollinen höyrynsulku, joka luovuttaa ja vastaanottaa kosteutta vallitsevien olosuhteiden mukaan. CLT-rakenteissa ei tarvita erillistä muovihöyrynsulkua.

RENTOUTTAVA TUNTEA
Puu on orgaaninen rakennusmateriaali. Puun näkeminen, koskettaminen ja haistaminen tuovat luonnollisen elinympäristön lähelle. Puumateriaalin kokeminen elinympäristössä tutkitusti rentouttaa ja parantaa. Puu on juhlaa kaikille aisteille.

TURVALLINEN SIJOITTAA
Massiivipuurakenne on pitkäikäinen. Puun ja liimapuurakenteiden ominaisuudet tunnetaan hyvin. Massiivipuulevyrakenteissa liitoskohtia on vähän ja ne voidaan toteuttaa yksinkertaisesti. CLT-massiivipuulevy on ilmatiivis ja painumaton.

YSTÄVÄLLINEN YMPÄRISTÖLLE
Ympäristön näkökulmasta puu on ylivoimainen rakennusmateriaali. Puu sitoo ilman hiilidioksidia koko elinkaarensa ajan. Rakennuselementtien teollinen valmistus sisätiloissa vähentää ympäristöä kuormittavaa työmaatyötä ja pienentää materiaalihukkaa sekä jätekustannuksia.

CLT-massiivipuulevytuotteet mullistavat rakentamisen

CELT JATKOJALOSTAA CLT-LEVYT ELÄMYKSELLISIKSI MODUULIMÖKKIKYLIKSI

Celt valmistaa laadukkaita loma-asuntoja ekologisesti sarjavalmisteisista CLT-massiivipuumoduuleista. Meillä on yli 10 vuoden ja yli 100 rakennuksen kokemus CLT-rakentamisesta.

Käytämme loma-asuntomoduulien valmistuksessa eri valmistajien CLT-levyjä. Eri valmistajien CLT-levytuotteet eroavat toisistaan esimerkiksi valmistusmenetelmien, pintalaatujen, elementtityöstöjen, saatavuuden ja dimensioiden osalta.

Toimintamallimme mahdollistaa pitkälle jalostetut rakennuselementtituotteet sekä projektikohtaisen kustannustehokkuuden. Olemme vahvimpia näkyvien massiivipuupintojen valmistamisessa. 

Olemme erikoistuneet sarjavalmisteisiin, moduuleista rakennettaviin loma-asuntoihin. Jotta saataisiin moduulirakentamisen kustannustehokkuudesta, saataisiin täysi hyöty irti, samanlaisia moduulimökkejä tulee olla vähintään kuuden kappaleen sarja. Celtin sarjavalmisteiset loma-asunnot sopivat matkailuyrittäjille, jotka haluavat tarjota asiakkailleen elämyksellistä majoitusta.

Toteutamme kaiken aikaa matkailumajoitusprojekteja eri valmiusasteilla. Ota meihin yhteyttä allaolevalla lomakkeella, kun haluat hankkeeseen avuksesi ammattitaitoisen kumppanin ja toteuttajan.

Kysy lisää Celtin loma-asunnoista!

 


  Haluan saada tietoa massiivipuurakentamisesta ja tilata uutiskirjeen  Tätä sivua suojaa Googlen reCAPTCHA. Lue lisää Googlen tietosuojakäytännöstä ja palveluehdoista.