Matkailuyrityksen perustaminen

Oletko kiinnostunut matkailu- tai majoitusyrityksen perustamisesta tai haluatko kasvattaa olemassa olevan lomakyläsi majoituskapasiteettia? Haluatko sijoittaa matkailualalle tai vuokrata huviloita?

Matkailu on yksi maailman nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Majoitusyrityksen perustamiseen voi houkutella ainutlaatuinen toteutuspaikka, mutta loistavan sijainnin lisäksi lomakylän perustamisessa ja operoinnissa on monta muutakin asiaa mietittäväksi.  Lue alta näkökulmia liikkeelle lähtemiseen.

Matkailuyrittämisen perusedellytykset

Matkailuyrityksen perustaminen lähtee liikkeelle matkailuliiketoiminnan perusedellytysten miettimisellä. 

Missä? 

Mihin lomakylä perustetaan? Sijainnin saavutettavuudella ja lähellä olevilla palveluilla on suuri merkitys siihen, millaista majoitusta kannattaa lähteä toteuttamaan. Luontomatkailussa myös mikrosijainnilla on merkitystä, sillä maisemalla sekä ääni- ja valomaailmalla on iso vaikutus toteutukseen ja hintatasoon. 

Kenelle? 

Millainen asiakas kohteessa majoittuisi ja mitä he odottavat majoitukselta? Perheet odottavat erilaisia asioita kuin kaveriporukat, ja vaeltajat tai lintubongarit kaipaavat toisenlaisia tiloja ja palveluita kuin läheisessä kylpylässä vierailevat matkailijat. Maailmassa on miljardeja matkailijoita – olisiko mahdollista tarjota paikkaa vain jollekin hyvin rajatulle kohderyhmälle?

Mitä? 

Toivottujen kävijöiden profiili määrittää toteutusta esimerkiksi majoituksen tason, koon ja tarjottavien ominaisuuksien suhteen. Monet matkailijat itse asiassa valitsevat kohteensa pelkän majoituksen perusteella! 

Kaavamääritykset asettavat rajat toteutukselle ja käyttötarkoitukselle. Useamman majoitusyksikön toteuttaminen on kustannustehokasta sekä rakentamis- että operointivaiheessa, erityisesti silloin, kun rakennetaan luontomatkailukohteita 

Miksi?

Matkailuyrityksen pyörittäminen vaatii työtä, ja majoitusliiketoiminta ei ala rullaamaan hetkessä. On hyvä miettiä, millainen rooli itselle sopii: haluatko olla itse mukana yrityksen päivittäisessä pyörittämisessä, vai oletko mieluummin sijoittaja ja toteuttaja?

Majoitushankkeen toteuttaminen

1. Neuvottele rahoitus

Matkailuyrityksen perusedellytykset (missä, kenelle, mitä ja miksi) tulee olla mietittynä rahoituksen hakua varten. Hanketta kannattaa lähteä toden teolla viemään eteenpäin vasta sitten, kun rahoittajat ja rahoituksen ehdot ovat selvillä. 

2. Laadi suunnitelma

Luonnossuunnittelussa määritellään iso osa hankkeen kustannuksista. Osana luonnossuunnittelua kannattaa selvittää mahdollisia toimittajia projektille: toimiva yhteistyö toimittajan kanssa tässä vaiheessa on erittäin tärkeää hankkeen toteuttamisen kannalta. Myös budjetti tarkentuu tässä vaiheessa. 

3. Valitse toimittaja

Luonnossuunnittelun päätteeksi toimittaja pystyy useimmiten antamaan kiinteähintaisen tarjouksen toimituksesta. Toimituksen voi hankkia hyvin erilaisissa laajuuksissa, ja on myös arvioitava toimituksen ulkopuolelle jäävien osa-alueiden kustannukset. 

4. Järjestä operointi

Vuokraustoimintaa ei voi käynnistää ennen tarvittavia sopimuksia yhteistyökumppanien kanssa – hoidettavia asioita ovat esimerkiksi siivous, huolto, auraus ja asiakaspalvelu. Myös markkinointi- ja myyntikanavat tulee päättää. Mikä kaikki ulkoistetaan?

Kiinnostaako majoitusyrityksen perustaminen tai laajentaminen?

Lue lisää Celtin pdf-oppaasta, jonka avulla saat perustiedot siitä, mitä majoitusyrittäjäksi ryhtyminen edellyttää. Anna yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin saat linkin ladattavaan oppaaseen. 

Toteutamme kaiken aikaa matkailumajoitusprojekteja eri valmiusasteilla. Ota meihin yhteyttä, kun haluat hankkeeseen avuksesi ammattitaitoisen kumppanin ja toteuttajan. 

    Haluan saada tietoa massiivipuurakentamisesta ja tilata uutiskirjeen    Tätä sivua suojaa Googlen reCAPTCHA. Lue lisää Googlen tietosuojakäytännöstä ja palveluehdoista.